clab2

آزمایشگاه های جامع و مرکزی

cat 01

مرکز توسعه فناوری های پیشرفته

bioolab2

آزمایشگاه تحقیق و توسعه فناوری زیستی

NanoLab

آزمایشگاه تحقیق و توسعه فناوری نانو

مرجع غذایی

آزمایشگاه مرجع مواد غذایی

آزمایشگاه محاسبات سنگین


logo-Shaa

text-shaa

 

labsnet

روز شنبه ۲۶ خردادماه ۱۴۰۳ نشست استانی مدیران و کارشناسان آزمایشگاهی استان‌های خراسان رضوی، شمالی و جنوبی در تالار خیام دانشکده مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

در ابتدا مراسم دکتر دشتی، مدیر شبکه آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های دانشگاه فردوسی مشهد ضمن عرض خیر مقدم به میهمانان گفت: شبکه آزمایشگاهی دانشگاه از سال 1398 با هدف سیاستگذاری، پشتیبانی، نظارت، یکپارچه سازی و ارتقای کمی و کیفی خدمات آزمایشگاهی تاسیس گردیده است. این حوزه شامل اداره آزمایشگاه های متمرکز مشتمل بر آزمایشگاه پیشرفته مرکزی، مرجع، تحقیق و توسعه و آزمایشگاه‌های همکار تخصصی می باشد. ساختار شبکه با در راستای ایجاد و توسعه زنجیره پژوهش و فناوری ارزش آفرین طراحی شده است که آخرین حلقه آن یعنی مرکز آزمایشگاهی- کارگاهی ساخت و توسعه نمونه محصول (فبلب) در دست اقدام است.

وی افزود: در این طرح ما آزمایشگاه‌ مرکزی نداریم بلکه آزمایشگاه‌های متمرکز داریم و اعضای فعالی در دانشکده‌ها و آزمایشگاه‌ها مشغول فعالیت هستند.

دکتر دشتی همچنین به مرکز تعمیر و نگهداری دانشگاه‌ فردوسی مشهد اشاره کرد و گفت:  وجود مرکز تعمیر و نگهداری تجهیزات آزمایشگاهی و امکان واگذاری فضای کار آزمایشگاهی اشتراکی برای امور تحقیق و توسعه شرکت های صنعتی، فناور و دانش بنیان، مراکز رشد و هسته های پژوهشی از ظرفیت های و نقاط قوت زنجیره پژوهش و فناوری دانشگاه فردوسی مشهد می باشد. امید است برگزاری این نشست‌ها موجب هم افزایی، ارتقای سطح دانش مدیران و کارشناسان محترم، افزایش همکاری و تعامل موثر و مستمر شبکه آزمایشگاه های استانهای خراسان رضوی، شمالی و جنوبی و در یک کلام منطقه شمال شرق کشور گردد.

مهندس مجتبی نسب، دبیر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی اشاره کرد: امسال بیستمین سال فعالیت شبکه آزمایشگاهی است. در دهه اول بیشتر تمرکز بر فعالیت در حوزه فناوری نانو بود. وی افزود: از همان ابتدا تأکید ما بر کار شبکه‌ای بوده است.

مهندس نسب ادامه داد: استفاده بهینه از زیرساخت آزمایشگاهی، تسهیل در دسترسی پژوهشگران و صنایع کشور به خدمات آزمایشگاهی و استاندارسازی فعالیت‌‌های آزمایشگاهی و ارتقای دانش فنی کارشناسان آزمایشگاه‌ها از جمله اهداف راهبردی شبکه آزمایشگاهی است.

وی اضافه کرد: در ۱۳ شهر عضو داریم و در طول سال بین ۸ تا ۱۰ نشست رسمی برگزار می‌کنیم و در کنار آن نیز نشست‌های غیررسمی استانی برگزار می‌شود که این برنامه‌ها برای ارتباط بیشتر میان آزمایشگاه‌ها است.

دبیر شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی درباره‌ی حمایت شبکه برای بهبود فعالیت مراکز عضو توضیح داد: شبکه آزمایشگاهی از بهبود فعالیت مراکز عضو حمایت می‌کند مانند خرید قطعات جدید، مشاوره‌های مالی، مشاوره‌های حقوقی و کمک‌های مالی.

در ادامه دکتر ملازاده، رئیس اداره آزمایشگاه‌های متمرکز دانشگاه فردوسی مشهد از آزمایشگاه‌های دانشگاه توضیح مختصری ارائه داد و سپس مدیران و کارشناسان از آزمایشگاه‌های دانشگاه بازدید کردند.

eeec15a706fd68cc89cbdd56968f116d

32f5f986ebb36eb1fdeae72669be1499

75cf8d11c6f38e1133f297187a5e2048

095ffc168805b0dd48f3be7c2a9e1a6d

651d92eca3d70fa37f51192271a733dd