bioolab2

آزمایشگاه تحقیق و توسعه فناوری نانو

clab2

آزمایشگاه های مرکزی و جامع

مرکز فناوری های پیشرفته (CAT)

آزمایشگاه محاسبات سنگین دانشگاه فردوسی مشهد

آزمایشگاه تحقیق و توسعه فناوری نانو

nano

فناوری نانو یا نانوتکنولوژی رشته‌ای از دانش کاربردی و فناوری است که جستارهای گسترده‌ای را پوشش می‌دهد. موضوع اصلی آن نیز مهار ماده یا دستگاه‌های در ابعاد کمتر از یک میکرومتر، معمولاً حدود ۱ تا ۱۰۰ نانومتر است. در واقع نانو تکنولوژی فهم و به کارگیری خواص جدیدی از مواد و سیستم‌هایی در این ابعاد است که اثرات فیزیکی جدیدی عمدتاً متاثر از غلبه خواص کوانتومی بر خواص کلاسیک از خود نشان می‌دهند. نانوفناوری یک دانش به شدت میان‌رشته‌ای است و به رشته‌هایی چون مهندسی مواد، پزشکی، داروسازی و طراحی دارو، دامپزشکی، زیست‌شناسی، فیزیک کاربردی، ابزارهای نیم رسانا، شیمی ابرمولکول و حتی مهندسی مکانیک، مهندسی برق و مهندسی شیمی نیز مربوط می‌شود. بطور خلاصه، فن‌آوری نانو توانایی ساخت، کنترل و استفاده ماده در ابعاد نانومتری است.

nano

در همین راستا مرکز تحقیق و توسعه فناوری نانو واقع در محل مرکز فناوری های پیشرفته (CAT) دانشگاه فردوسی مشهد با بهره‌گیری از تجهیزات پیشرفته آزمایشگاهی به عنوان مرکز ارائه خدمات در زمینه‌های علمی و پژوهشی به دانشجویان و پژوهشگران دانشگاه فردوسی مشهد، شرکت‌های مستقر در مراکز رشد دانشگاه و نیز مراکز تحقیقاتی، صنعتی کشور و سایر دانشگاه‌ها در زمینه‌های مختلف به ویژه فناوری نانو، متالورژی و سرامیک، الکترونیک و علوم زیستی می باشد. هدف این مرکز ارائه خدمات آزمایشگاهی در جهت تحقیق و توسعه و دستیابی به فناوری های نوین روز دنیا ( نانو تکنولوژی) می باشد.

nano cat 2

همچنین با توجه به اهداف این مرکز، خدمات در سه بخش اساسی زیر ارائه می‌گردد:

• در اختیار قرار دادن فضا و میز کار به شرکت‌ها و اشخاص حقیقی و حقوقی
  • ارائه خدمات پژوهشی توسط کارشناسان مرکز تحقیق و توسعه
  • انجام خدمات پژوهشی توسط فرد متقاضی و استفاده مستقیم از تجهیزات مرکز

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد تجهیزات و تعرفه آن ها و نیز دانلود فرم های همکاری با این آزمایشگاه به منوی بالای سایت مراجعه فرمایید.

شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی

25000 دانشجو